Skip to main content

Öljylämmityksen vaihto laskee lämmityskuluja jopa 75%

LVI-Limino Oy,
Öljylämmityksen vaihto ympäri vuoden laadukkaasti lähes koko eteläisen-, itäisen- ja läntisen- Suomen alueella!

Öljylämmityksen käyttö uusien pientalojen lämmitysmuotona kielletään vuoteen 2030 mennessä. Liminon kanssa voit olla eturintamassa siirtymässä energiatehokkaampiin lämmitystapohin.

Katso hinta-arvio öljylämmityksen vaihdolle

Öljylämmityksen vaihto Liminon tapaan

Öljylämmitysjärjestelmä on ollut suosittu tapa lämmittää taloja.

Tiukentuneiden ympäristövaatimusten, sekä kohonneen polttoaineen hinnan vuoksi yhä useampi pientaloasuja on siirtynyt taloudellisempiin lämmitysjärjestelmiin.

Liminon kanssa öljylämmityksen vaihto onnistuu huolettomasti.

1. Ota yhteyttä, ja tulemme tarkistamaan kohteesi maksutta.

2. Saat tarjouksen. Kun tiedämme, minkätyyppisen järjestelmä on kotiisi paras ja taloudelisin, saat tarjouksen ja aikataulun työn toteutukselle.

3. Sovitaan toteutusaika. Liminon ammattilaiset tulevat hoitamaan projektin sovitussa aikataulussa siististi, laadukkaasti ja nopeasti.

Öljylämmityksen vaihto

Neljä huomiota öljylämmityksen vaihdosta

Säästät energialaskussa merkittäviä summia heti ensimmäisestä kuukaudesta alkaen

Kun vaihdat vanhan, tehottoman öljylämmitysjärjestelmän uuteen, tehokkaaseen järjestelmään, voit säästää 50-70 prosenttia vuotuisessa lämmityskuluissasi – tai jopa enemmän, jos vaihdat lämpöpumppuun. Keskimäärin asiakkaamme säästävät noin 3000€ vuodessa lämmityskuluissa remontin jälkeen.

Lisäksi monissa uudemmissa malleissa on sisäänrakennettuja ominaisuuksia, joiden avulla voit vähentää energiankulutusta entisestään, kuten ohjelmoitavat termostaatit ja vyöhykeohjausjärjestelmät .

Milloin öljylämmitys kielletään?

Öljylämmityksen käyttö kielletään uusissa taloissa 2030 alkaen. Korkeiden kustannusten vuoksi öljylämmitystä ei ole juuri asennettu enää pitkiin aikoihin, ja useimmiten suunta on siirtyä öljylämmityksestä energiatehokkaampiin, edullisempiin ja ympäristöystävällisempiin lämmitysmuotoihin.

Patterit kuntoon öljylämmityksen vaihdon yhteydessä

Samalla kun öljylämmitys korvataan, tarkistamme aina samalla patteriverkoston kunnon. Monesti vanhojen pattereiden hyötysuhde on merkittävästi heikompi kuin uusien, modernien pattereiden.

Limino huomioi aina kokonaisuuden, jotta asunnossasi riittää lämpö kovimmillakin pakkasilla, aina energiatehokkaasti.

Tilaa maksuton kartoitus

Miksi Limino on paras kumppani toteuttamaan remontin

On useita syitä vaihtaa lämmitysjärjestelmä uuteen, mutta oikean kumppanin valinta on yhtä tärkeää kuin itse vaihtopäätös. Tässä viisi syytä, miksi Limino on paras kumppani öljylämmityksen vaihtamiseen uuteen lämmitysjärjestelmään:

1. Olemme lämmitysjärjestelmien asiantuntijoita.

2. Tarjoamme ilmaisen kartoituskäynnin.

3. Käytämme vain markkinoiden parhaita tuotteita.

4. Meillä on pätevien asentajien tiimi.

5. Tarjoamme kattavan takuun tuotteille ja työlle.

Mitä asiakkaamme meistä sanovat

Erinomainen ammattitaito! Työ eteni selkeästi suojauksesta loppusiivoukseen. Asentajat kertoivat myös mielellään työn etenemisestä ja työvaiheista.

Erja NurroHelsinki

Vakuuttava ja selkeä. Läsnäoleva. Asiakas kokee olevansa tärkeä. Työnjälki on hyvää.

Mika KeskivinkkaTampere

Asentajien ammattitaito ja työn jälki oli hyvä ja he onnistuivat hyvin ottamaan perheemme huomioon remontin aikana.

Maarit ElsiläLappeenranta

Asiantuntevaa palvelua, hyvää asiakaspalvelua. Se mitä luvattiin toteutui. Saatiin kattava informaatio mitä tällainen remontti pitää sisällään ja meidät pidettiin hyvin ajantasalla milloin remontti alkaa ja miten se etenee.

Olavi KattoRaisio

Ottivat meidät ja meidän mielipiteet hyvin huomioon työtä tehdessään. Molemmat asentajat olivat hyvin ammattinsa osaavia, ahkeria, asiakkaiden kanssa hyvin toimeen tulevia. Työn jälki oli siistiä ja asianmukaista.

Jouko RajalaNiinikoski

Hienoa jälkeä, muutama lista jäi irti mutta saamme ne itse paikoilleen. Hyvin kerrottu uudet toimintaohjeet.

Marko HilariKlaukkala

Öljylämmityksen vaihto esimerkkicase

Ilmavesilämpöpumppu korvasi onnistuneesti öljylämmityksen Anttilan perheen omakotitalossa

Kesällä 2020 Joni Anttila aloitti isovanhemmilta tyhjäksi jääneen omakotitalon remontoinnin Ylöjärvellä. Vuonna 1981 rakennettu talo oli yhä lähes alkuperäisessä asussaan ja pannuhuoneessa pöhisi öljykattila. Anttila halusi modernisoida talon, jotta se soveltuisi paremmin hänen perheensä tarpeisiin.

”Nopeasti kävi ilmi, että pelkkä pintaremontti ei ollut järkevä vaihtoehto. Talon putkistot olivat jo 40 vuotta vanhat ja öljylämmityskin tuntui kalliilta lämmitysmuodolta. Päätös lämmitysmuodon vaihtoon sai siivet, kun selvisi että öljylämmityksen vaihtamiseen saa nyt tukea”, kertoo Anttila remontin lähtökohdista.

Lämmitysmuodoksi Anttila valitsi ilmavesilämpöpumpun. ”Ilmavesilämpöpumppu tuntui meille miellyttävämmälle ja turvallisemmalle vaihtoehdolle, vaikka pohdimme myös maalämpöä yhtenä vaihtoehtona”, Anttila kertoo.

LVI-toimittaja suunnitteli yhdessä Anttilan kanssa koko omakotitalon lämmitys- ja putkistoremontin. Omakotitalon päälämmitysmuotona toimii ilmavesilämpöpumppu. Kovimmilla pakkasilla voidaan hyödyntää myös vanhaa leivinuunia ja puulämmitteinen sauna pelastaa sähkökatkojenkin aikana. Järjestelmään on tarkoitus lisätä vielä ilmalämpöpumppu, joka toisi kesähelteillä viilennystä sisätiloihin.

Matikka kertoo toisinaan törmäävänsä tilanteeseen, jossa asiakas uskoo parantavansa kodin lämmitystä uudella ja tehokkaalla lämmityslaitteella. Asiakas ei kuitenkaan huomaa ajatella, että esimerkiksi vanhat ja vuotavat radiaattorit eivät luovuta lämpöä kunnolla, vaikka uusi lämmityslaite olisi kuinka tehokas. Matikka kertoo, että Anttiloiden remontti päätettiin alusta pitäen toteuttaa perusteellisesti.

”Omakotitalon vanhat laitteistot olivat selkeästi tulleet jo elinkaarensa loppupuolelle. Jotta loppuratkaisu ilmavesilämpöpumpun kanssa olisi toimiva ja tehokas, oli järkevää uusia myös käyttövesi- ja lämmitysputkistot sekä radiaattorit. Samalla asumismukavuutta lisättiin asentamalla kylpyhuoneeseen lattialämmitys”, Matikka kertoo.

Anttila haki tukea ilmavesilämpöpumppujärjestelmän vaihtoon ELY-keskukselta. Tukiprosessi oli helppo, mutta pitkittyneiden käsittelyaikojen takia rahoja joutui hieman odottamaan. Lopulta tukirahat kuitenkin tulivat tilille.

Anttilat ovat iloisia uudistuneesta ja energiatehokkaasta kodistaan. ”Talossa oli lämmin myös viime talven kovilla pakkasilla. Nyt ei tarvitse remontteja miettiä vähään aikaan”, Anttila kertoo tyytyväisenä.

 

 

FAKTAA ELYN AVUSTUKSESTA

  • Vuonna 2020 myönnetty 28 milj. € määräraha ja vuodelle 2021 määrärahaa annettu lisää 9,4 milj. €
  • Avustusta myönnetään ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien omakotitalojen tai paritalojen omistajille, jotka voivat olla yksityishenkilöitä tai kuolinpesiä.
  • Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään öljylämmityksestä kaukolämpöön, maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2 500 eurolla.
  • ELY-keskuksesta voi hakea avustusta kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen.
  • Avustuksia myönnetään niin kauan kuin määrärahaa riittää, maksatushakemuksen on oltava KEHA-keskuksessa 18.11.2022 mennessä.

 

MOTIVAN LAATIMA KUSTANNUSESIMERKKI

Motiva on laskenut kustannusesimerkin, jossa vanhan talon öljylämmitys vaihdetaan ilma-vesilämpöpumppuun. Esimerkissä on käytetty vuonna 1960 rakennettua omakotitaloa, jossa on 160 m2/450 m3. Esimerkkikohteen tilojen ja käyttöveden lämmitykseen käytetään vuodessa 3300 litraa öljyä ja kotitaloussähköä kuluu 6000 kWh. Näin ollen vuotuinen energialasku on 4200 €. Käytettäessä ilmavesilämpöpumppua vuotuinen energialasku pienenee 1700 €. Jos ilmavesilämpöpumpun vaihtokustannukset ovat 15 000 €, on järjestelmän takaisinmaksuaika noin 9 vuotta.

Öljylämmityksen vaihto

8 syytä vaihtaa öljylämmitysjärjestelmä

1. Öljylämmitysjärjestelmät ovat kalliita ylläpitää.

2. Niiden käyttö on myös kallista.

3. Öljylämmitysjärjestelmät ovat tehottomia ja kuluttavat paljon energiaa.

4. Ne tuottavat haitallisia päästöjä, jotka saastuttavat ilmaa ja edistävät ilmastonmuutosta.

5. Öljylämmitysjärjestelmät ovat potentiaalisesti palovaarallisia.

6. Ne voivat vuotaa, mikä aiheuttaa ympäristövahinkoja ja aiheuttaa terveysriskin niille, jotka joutuvat kosketuksiin öljyn kanssa.

7. Ne vaativat usein huoltoa ja korjauksia, jotka voivat olla häiritseviä ja hankalia.

8. Öljylämmittimien käyttöikä on yleensä lyhyempi kuin muiden lämmitysjärjestelmien.

Kolme kysymystä öljylämmityksen vaihdosta

Paljonko öljylämmityksen vaihto maksaa?

Vastaus: Öljylämmityksen vaihdon kustannukset riippuvat monesta tekijästä. Edullisempaan ja ympäristöystävällisempään järjeselmään vaihtaminen säästää kuitenkin lämmityskuluissa keskimäärin 3000€/vuodessa.

Kauanko öljylämmityksen vaihto kestää?

Vastaus: Itse öljykattilan vaihto uuteen lämmitysjärjestelmään on melko nopea toimenpide, joka toteutetaan yleensä alle viikossa

Milloin öljylämmitys loppuu?

Vastaus: Öljylämmityksen käyttö kielletään uusissa pientaloissa 2030 alkaen. Öljyn hinnan vuoksi tänäkään päivänä sitä ei käytännössä valita pientalojen lämmitysmuodoksi.