Skip to main content

Viemärin sukitus on erinomainen saneerausmenetelmä

LVI-Limino Oy,
Sertifioidut sukitukset Etelä-Suomen alueella!

Viemärin sukitus on kustannustehokas ja huoleton tapa nykyaikaistaa viemärit rakenteita rikkomatta. Limino-menetelmällä tehdyn viemärin todennettu käyttöikä on yli 50 vuotta, mikä vastaa uuden viemäriputkiston käyttöikää.

Viemärin sukitus

Viemärin sukituksessa vanhan viemäriputken sisään puhalletaan paineilman avulla epoksilla kyllästetty huopasukka, joka kovettuessaan muodostaa kestävän, saumattoman ja itseään kantavan rakenteen.

Sukitus korjaa varmuudella vanhan putkiston halkeamat ja mahdolliset reiät. Limino-menetelmä ja siinä käytettävät materiaalit soveltuvat niin valurauta-, betoni-, sekä muoviputkille ja tätä viemärin sukitus menetelmää käytämme aina omakotitaloista pienkerrostaloihin.

Sukitettu viemäri kestää testatusti värähtelyä, tärinää sekä erilaisia happoja. Sukitetusta viemäristä tulee viemärikaasuja sekä syöpymistä kestävä. Käytämme kohteissamme vain laadukkaimpia materiaaleja sekä työkaluja, jotka takaavat parhaan ja vuosikymmeniä kestävän lopputuloksen.

Viemärin sukitus takuu

Putkien pinnoitus voi auttaa jos huomaat

 • Viemärihajun jatkuva esiintyminen
 • Sisäilman ummehtuminen ja kosteus
 • Kastuneet rakenteet
 • Selvät värimuutokset pinnoissa
 • Maalien, parkettien sekä laattojen irtoaminen

Maksuton viemäriputkiston kartoitus

 • Asiantuntija tarkistaa viemärien kunnon erikoiskameralla
 • Täytetään tarkastuslomake
 • Arvioidaan vesivahingon riskit
 • Käydään läpi videotallenne
 • Tehdään loppuyhteenveto

Hyviä kokemuksia sukitusmenetelmän käytöstä ovat esimerkiksi

 • Sukitus ei vaadi purkutöitä
 • Sukituksen kesto vain 3-5 päivää
 • Talossa voi asua koko remontin ajan
 • Remontti tehdään rakenteita rikkomatta
 • Kestävä ja pitkäikäinen lopputulos, 50 vuotta
 • Vesivahingon riski poistuu
 • Sukituksessa on 20 vuoden järjestelmätakuu

Kun talon putkistot on hoidettu asianmukaisesti, on asunto helpompi ja turvallisempi myydä ja asunnon arvo voi laadukkaan viemäriremontin myötä nousta.

Lue lisää viemärin sukitus kokemuksia asiakkailtamme

Tilaa maksuton kartoitus

Sukituksen työvaiheet

 • Sukituksen suunnittelu työnjohdon kanssa
 • Sukituksen valmistelu sekä suojaukset
 • Vanhan viemärin puhdistus ja dokumentointi
 • Runkoviemärin sukitus
 • Viemärihaarojen asentaminen
 • Lattiakaivojen nykyaikaistaminen
 • Viemärin kuvaaminen ja raportin laatiminen
 • Viimeistelytyöt sekä testaukset
 • Loppusiivous
 • Luovutuspöytäkirjojen ja takuutodistusten allekirjoittaminen

Kysy myös muut putkiremonttimme käyttöveden ja lämmityksen osalta!

Mitä asiakkaamme meistä sanovat

Erinomainen ammattitaito! Työ eteni selkeästi suojauksesta loppusiivoukseen. Asentajat kertoivat myös mielellään työn etenemisestä ja työvaiheista.

Erja NurroHelsinki

Vakuuttava ja selkeä. Läsnäoleva. Asiakas kokee olevansa tärkeä. Työnjälki on hyvää.

Mika KeskivinkkaTampere

Asentajien ammattitaito ja työn jälki oli hyvä ja he onnistuivat hyvin ottamaan perheemme huomioon remontin aikana.

Maarit ElsiläLappeenranta

Asiantuntevaa palvelua, hyvää asiakaspalvelua. Se mitä luvattiin toteutui. Saatiin kattava informaatio mitä tällainen remontti pitää sisällään ja meidät pidettiin hyvin ajantasalla milloin remontti alkaa ja miten se etenee.

Olavi KattoRaisio

Ottivat meidät ja meidän mielipiteet hyvin huomioon työtä tehdessään. Molemmat asentajat olivat hyvin ammattinsa osaavia, ahkeria, asiakkaiden kanssa hyvin toimeen tulevia. Työn jälki oli siistiä ja asianmukaista.

Jouko RajalaNiinikoski

Hienoa jälkeä, muutama lista jäi irti mutta saamme ne itse paikoilleen. Hyvin kerrottu uudet toimintaohjeet.

Marko HilariKlaukkala

Yleistä viemärien sukituksesta

Viemärin sukitus on moderni menetelmä putkiremontin toteuttamiseksi, jossa vanhojen viemäriputkien sisäpinnat vuorataan uudella putkella, joka luo uuden sisäpinnan viemäreihin. Tämän jälkeen viemärin sisäpinta on uusi, jolloin saadaan käytännössä ne hyödyt, jotka saataisiin myös normaalista putkiremontista, ilman normaalin viemäriremontin ongelmallisimpia kohtia.

Liminon kanssa viemärien sukitus hoidetaan aina ammattitaidolla ja suurella tarkkuudella, jolloin asiakkaana tiedät saavasi pitkään kestävän ja viimeisen päälle toteutetun viemäriremontin.

Putkien pinnoitus omakotitaloon viikossa

Viemäriremontin toteuttaminen putkien pinnoituksella on mahdollista tehdä muutamassa päivässä riippuen projektin koosta. Kun viemäreitä ei tarvitse purkaa, jää esimerkiksi kylpyhuoneen pinnat ehjiksi, eikä suuriin rakennusprojekteihin tarvitse ryhtyä.

Viemäriremontin kestoon vaikuttaa lattiakaivojen ja vesipisteiden määrä, sekä putkilinjojen pituus.

Viemärin sukitus

Viemärin sukitus on kestävä ratkaisu putkiongelmiin

Viemärin pinnoitus (viemärin sukitus) on prosessi, jossa viemäriputkien sisäpuolelle levitetään suojakerros. Tämä kerros voi auttaa estämään putken korroosiota ja heikkenemistä sekä estää juuria ja muita roskia pääsemästä putkeen ja aiheuttamasta vahinkoa. Viemärin pinnoitus voi pidentää viemäriverkostosi käyttöikää ja auttaa pitämään sen moitteettomana useita vuosia.

Putkiremontti edullisesti pinnoittamalla

Viemärin pinnoitus on kestävä ratkaisu putkiongelmiin, jonka avulla voidaan säästää rahaa ja aikaa sekä suojella ympäristöä. Tämäntyyppinen pinnoite levitetään putkien sisäpuolelle korroosion ja vuotojen estämiseksi, ja sitä voidaan käyttää myös olemassa olevien vaurioiden korjaamiseen. 

Liminon viemäripinnoite, eli viemärin sukitus tehdään kestävällä epoksipinnotteella, näin ne ovat turvallisia sekä ihmisille että ympäristölle. Lisäksi viemäripinnoitteet pidentävät viemäreiden kestoa useita vuosia, joten niitä ei tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin perinteisiä putkimateriaaleja. Tämä entisestään vähentää ympäristövaikutuksia. 

Viemärin sukitus on loistava ratkaisu putkiongelmiin, joka auttaa säästämään rahaa ja aikaa samalla kun se suojelee ympäristöä.

Sukitus on viemäriremontin helpoin tapa.

Jos kotisi on yli muutaman vuosikymmenen vanha, on todennäköistä, että vesijohtoverkostosi kaipaa päivitystä. Vanhojen putkien täydellinen uusiminen voi olla kallista, mutta on olemassa kustannustehokkaampi ratkaisu, joka voi pidentää nykyisten putkistojen käyttöikää – putkien pinnoitus. Jos harkitset kotisi putkiston kunnostamista, putkien pinnoittamisen pitäisi olla listasi kärjessä. Tässä on joitakin tämän kustannustehokkaan ratkaisun etuja: 

 1. Putkipinnoite pidentää nykyisten putkistojen käyttöikää. 
 2. Se estää tai viivästyttää putkistojen täydellisen uusimisen tarvetta. 
 3. Putkipinnoite auttaa estämään vuotoja ja muita putkistosi vaurioita.
 4. Se parantaa veden virtausta putkissasi. 
 5. Putkipinnoite tekee putkistosi tukkeutumisesta vähemmän todennäköistä.
Putkien pinnoitus helposti

Ovatko viemäriputkipinnoitteet todella niin hyviä kuin väitetään?

Tätä kysymystä monet ihmiset ovat kysyneet viime aikoina. Markkinoilla on muutamia erityyppisiä viemäriputkipinnoitteita, ja jokaisella niistä on omat etunsa. Seuraavassa tarkastelemme joitakin suosituimpia viemäriputkipinnoitteita ja katsomme, ovatko ne todella niin hyviä kuin väitetään.

Ensimmäistä viemäriputkipinnoitetyyppiä kutsutaan epoksipinnoitteeksi. Tämäntyyppinen pinnoite levitetään viemäriputken sisäpuolelle ja kovettuu muodostaen kovan ja kestävän pinnan. Epoksipinnoitteiden on osoitettu olevan erittäin tehokkaita estämään viemäriputkien korroosiota ja vuotoja. Ne kestävät myös kemikaaleja ja kestävät korkeita lämpötiloja.

Toinen suosittu viemäriputkipinnoitetyyppi on uretaanipinnoite. Uretaanipinnoitteet levitetään viemäriputken ulkopuolelle ja kovettuvat muodostaen pehmeän, joustavan pinnan. Uretaanipinnoitteet ovat erinomaisia vuotojen tiivistämisessä ja korroosion estämisessä. Ne kestävät myös hyvin kemikaaleja ja kestävät korkeita lämpötiloja.

 

Minkälainen viemäriputkipinnoite on paras? Se riippuu tarpeistasi. Jos tarvitset kestävän, vuotamattoman pinnan, epoksipinnoite on todennäköisesti paras vaihtoehto. Jos tarvitset pehmeämmän, joustavamman pinnan, joka voi tiivistää vuodot ja estää korroosiota, uretaanipinnoite on todennäköisesti paras vaihtoehto.

Voisiko viemärin sukitus olla vastaus viemäriongelmaamme?

Viemäröintiongelmat ovat yleinen ongelma, jota monet asunnon omistajat kohtaavat.

Limino on toteuttanut sukituksia menestyksekkäästi  jo yli 20 vuoden ajan. Sukituksillamme on 10 vuoden takuu, joten voit luottaa niiden laatuun ja kestävyyteen. Jos olet kyllästynyt viemäröintiongelmiin, ota yhteyttä!

Sukitus on edullinen ratkaisu, jolla on vankka takuu.