Skip to main content

Sukitus askel askeleelta

Putkien sukitus : Askel askeleelta

Olet kenties kuullut putkien sukituksesta mutta et ole aivan varma, mitä se tarkoittaa tai miten se käytännössä toimii.  Tämän blogipostauksen avulla perehdymme putkien sukituksen saloihin ja avaamme prosessin vaiheet yksityiskohtaisesti.

Mitä on putkien sukitus?

Ennen kuin sukellamme syvemmälle aiheeseen, määritellään ensin terminologiaa. Putkien sukitus on menetelmä, jossa vanhat viemäri- tai vesiputket uudistetaan sisältä päin ilman mittavia purku- ja rakennustöitä.

Eli tämän menetelmän avulla voimme sanoa hyvästit pitkille remonttijaksoille ja pölyisille huoneistoille!

Mutta miksi valita putken sukitus? Yksi merkittävä syy sukituksen edullisemman hinnan lisäksi on sen nopeus ja tehokkuus verrattuna perinteiseen putkiremonttiin. Sukitusprosessi vie vähemmän aikaa ja minimoi haitat asukkaalle – ei tarvitse muuttaa pois kodistaan remontin ajaksi eikä kestää viikkokausia kestävää melua ja pölyä.

Miten putkien sukitusprosessi toimii?

Sitten matkalle läpi putken! Putken sisällä siis.

Vaihe 1: Putkien tutkiminen

Ensimmäinen askel on tutustua itse kohteeseen eli vanhaan putkistoon. Kameratutkimuksen avulla saadaan selville putken kunto sekä mahdolliset vauriot tai tukokset. Tämän avulla voidaan arvioida parhaiten sopiva ratkaisu juuri sinun kotisi tilanteeseen.

Vaihe 2: Putken puhdistaminen

Seuraavaksi vanha putki puhdistetaan huolellisesti korkeapainehuuhtelulla. Puhdistaminen on tehtävä ennen uuden ”sukan” asentamista, silllä likainen tai rasvainen pinnoite voi estää uuden komposiittimuovisen ”sukan” tarttumisen kunnolla kiinni vanhan putken seinämään.

Vaihe 3: Sukituksen valmistelu

Puhdistuksen jälkeen alkaa varsinainen sukitusprosessi. Sukitusmateriaali eli komposiittimuovi leikataan sopivan mittaiseksi ja liotetaan kovetteessa.

Vaihe 4: Sukituksen asentaminen

Valmisteltu sukka työnnetään paineilman avulla vanhan putken sisään niin sanotusti ”sukanvääntötyyliin”. Seuraavaksi ilma poistetaan sukasta imupumpun avulla, jonka ansiosta sukka tiivistyy tiukasti vanhan putken seinämään kiinni – tässä alkaa jo muodostua todella lujatekoista rakenne!

Vaihe 5: Kovettuminen

Viimeisen vaiheessa uusi ”putki” annetaan kovettua rauhassa -Ja kas näin!

Uusi viemärilinja on valmis käyttöön ilman turhia remonttitöitä tai ylimääräistä stressiä naapureille.

 

Tässä pähkinänkuoressa, miten ”viemäriremonttien Rolls-Royce” eli viemäriputkien sukitus, toimii. Käytännössä sen kanssa ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa rennosti ja antaa ammattilaisten hoitaa homma viimeisen päälle kuntoon.

Hyvin hoidettu viemärilinja lisää paitsi kodin viihtyvyyttä myös kiinteistön arvoa pitkilllä aikavälilllä – siksi siihen kannattaakin panostaa.