Skip to main content

Viemärin sukitus on kustannustehokas ja huoleton tapa nykyaikaistaa viemärit rakenteita rikkomatta.

Sukitus on yleistynyt räjähdysmäisesti putkiremontti menetelmänä viime vuosikymmenen aikana ja sitä käytetään omakotitaloista kerrostaloihin. Monet tietävät sukituksen hyödyt mutta entä kustannukset? Mikä on viemärin sukitus hinta?

Jokaisen omakotitalon putkiremontti on yksilöllinen urakka. Tässä artikkelissa käsittelemme viemärin sukituksen hintaa ja mitkä asiat siihen vaikuttavat.

Mikä on viemärin sukitus?

LVI-Limino Oy suorittaa kaikki viemäriremontit sukittamalla, joka on kustannustehokkain ja huolettomin tapa nykyaikaistaa viemärit rakenteita rikkomatta. Viemärin sukitus tarkoittaa, että vanhan viemäriputken sisään puhalletaan paineilman avulla epoksilla kyllästetty huopasukka, joka kovettuessaan muodostaa kestävän, saumattoman ja itseään kantavan rakenteen. Sukitus korjaa varmuudella vanhan putkiston halkeamat ja reiät. Sukitetun viemärin todennettu käyttöikä on yli 50 vuotta, mikä vastaa uuden viemäriputkiston käyttöikää. Putkiremontti sukittamalla säästää piikkauksen, pölyn ja melun. Sukittamisen lopputuloksena viemärissä on tasainen pinta, johon lika ei tartu.

Viemärin sukitus hinta – mistä se muodostuu?

Viemäriremontin hinta muodostuu työn laajuudesta sekä materiaaleista. Eniten vaikutusta on viemäripisteiden lukumäärällä. Viemäripisteiksi luokitellaan kaikki lattiakaivot, pesualtaat ja wc-istuimet. Viemäriremontti mahdollistaa myös uusien viemärikalusteiden hankkimisen, joka vaikuttaa viemäriremontin hintaan.

Lisäksi hintaan vaikuttavat saneerattavan kohteen viemäriputkiston koko, pituus, viemärihaarojen määrä sekä mahdollisesti lattiakaivojen nykyaikaistaminen.

LVI-Limino antaa aina kiinteän urakkahinnan työlle, joka ei muutu viemäriremontin aikana.

Viemärin sukituksen hinta on tyypillisesti 6000 € – 20 000 €. Hintaan ei vaikuta talon neliöiden määrä vaan pelkästään viemäriverkoston laajuus.

Mietityttääkö sinua talosi viemärin kunto? Onko putkiremontti ajankohtainen? Mikä on viemärin sukituksen hinta? Helpoin tapa saada tähän selvyys on tilata maksuton viemärin kuvaus. Tilaa asiantuntijamme paikalle, niin selvitetään viemärin kunto erikoiskameralla.

Täytä sukituksen hintalaskuri, niin saat hinta-arvion.

Kun viemärin sukitus tai putkiremontti on ajankohtainen, ota meihin yhteyttä.

Ennakoimalla säästät selvää rahaa

Etukäteen tehty putkiremontti on huolettomin ja kustannustehokkain tapa uusia viemärit. Sen sijaan vuotovahingon yhteydessä tehdyn putkiremontin kokonaiskustannuksia on vaikea arvioida etukäteen. Tämän lisäksi vakuutuskorvaukset jäävät usein pieniksi (yhä useammin). Ajoissa tehty viemäriremontti voidaan tehdä oman aikataulun mukaan muutamassa päivässä kun taas vuotovahingon yhteydessä tehty putkiremontti voi kestää jopa useita kuukausia. Kun talon putkistot on hoidettu asianmukaisesti, on asunto helpompi ja turvallisempi myydä ja asunnon arvo voi laadukkaan viemäriremontin myötä nousta.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Olet oikeutettu saamaan kotitalousvähennystä Limino Oy:n tekemistä remonteista.

Kotitalousvähennys on enintään 2 250 euroa vuonna 2020. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4 500 euron vähennyksen. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.