Skip to main content

Sukitus askel askeleelta

Viemärin sukitus on hinnaltaan edullinen ja nopea tapa korjata vanhat tai vaurioituneet viemäriputket. Mutta kuinka siihen tulee varautua vai tuleeko ollenkaan?

1. Selvitetään putkien tilanne

Ennen kuin voimme aloittaa sukituksen, täytyy selvittää viemärin nykytilanne. Tämä tehdään useimmiten kameratutkimuksella, jossa putken sisälle lähetetään pieni kamera. Tutkimuksen avulla saamme selville putkiston kunnon, mahdolliset vauriot ja tukokset sekä sen, onko sukitus paras ratkaisu juuri sinun kohteellesi.

2. Tyhjennys ja puhdistus

Ennen sukitusta viemäriputket tyhjennetään ja puhdistetaan huolellisesti painehuuhtelulla. Tämän vuoksi on hyvä varautua siihen, että viemäreitä ei voi käyttää hetkeen ennen työn aloittamista.

3. Varaudu lyhyeen vesikatkoon

Sukituksen aikana saatetaan joutua katkaisemaan vedentulo hetkellisesti. Vaikka katkos kestää yleensä vain lyhyen ajan, on hyvä varautua tähän esimerkiksi täyttämällä vesikanistereita.

4. Esteiden poisto

Sukitus vaatii usein pääsyn viemärin kansiin tai kaivoihin. Varmista, että nämä alueet ovat esteettömiä ja helposti saavutettavissa.

5. Aikataulun suunnittelu

Viemärin sukitus on nopea toimenpide, mutta sen kesto riippuu putkiston koosta ja kuntoon liittyvistä tekijöistä. Saat meiltä aina arvion työn kestosta, joka myös pitää paikkansa. On hyvä varautua siihen, että kotona pitää olla joku paikalla ainakin työn alussa ja lopussa.

6. Kysy rohkeasti

Jos sinulla on mitään kysymyksiä tai huolenaiheita ennen sukitusta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Autamme mielellämme ja pyrimme tekemään prosessista mahdollisimman sujuvan.

Muista, että valmistautuminen on avain stressittömään remonttiin. Vaikka viemärin sukitus aiheuttaakin jotain hetkellisiä katkoksia, oikealla valmistelulla se sujuu nopeasti ja tehokkaasti.