Skip to main content

Viemärin sukitus on nykyaikainen tapa korjata vaurioituneet viemärit ilman, että koko putkistoa tarvitsee uusia. Mutta säästätkö todella rahaa valitsemalla tämän menetelmän? Katsotaanpa asiaa tarkemmin.

 

Viemärin sukituksen kustannukset

 

Sukituksen hintaan vaikuttaa mm putken pituus ja halkaisija sekä mutkien ja vesipisteiden määrä. Keskimäärin voisi sanoa, että sukitus maksaa noin 100-300 euroa metriltä. Tämän lisäksi voi tulla mahdollisesti lisätyöt.

 

Säästöt verrattuna perinteiseen viemärin korjaukseen

 

Perinteinen viemärin korjaus tarkoittaa useimmiten sitä, että vanhat putket kaivetaan ylös ja tilalle asennetaan uudet. Tämän työn hinta nousee huomattavasti korkeammaksi kuin sukituksen hinta. Lisäksi perinteinen korjaus aiheuttaa aina myös paljon enemmän häiriötä ja melua ympärillään.

 

Sukituksen hyödyt ja haitat

 

Sukitus on nopeampi ja vähemmän häiriötä aiheuttava tapa korjata viemäri kuin perinteinen korjaus. Sukitus myös säästää ympäristöä, koska vanha putki jää maahan eikä sitä tarvitse erikseen kierrättää. Toisaalta sukituksen haittapuolena on se, että se ei sovellu kaikkiin kohteisiin ja joskus vanhan putken kunto voi olla niin huono, että ainoa vaihtoehto on sen uusiminen.

 

Viemärin sukituksen pitkän aikavälin säästöt

 

Sukitus maksaa alkuun vähemmän kuin perinteinen korjaus, ja pitkälläkin aikavälillä se voi tuoda merkittäviä säästöjä. Sukitettu putki kestää jopa 50 vuotta, joten sen elinkaari on yhtä pitkä kuin vaihdetun putkiston. Lisäksi sukitetussa putkessa ei ole saumoja, joten sen riski vuotaa on pienempi.

 

Milloin viemärin sukitus kannattaa valita?

 

Sukitus kannattaa valita silloin, kun halutaan minimoida häiriöt ja meluhaitat sekä säästää rahaa ja ympäristöä. Myös silloin, kun viemärilinja kulkee rakennusten alla tai muuten hankalassa paikassa, sukitus on useimmiten paras vaihtoehto.

 

Viemärin sukitus voi tuoda merkittäviä säästöjä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Kuitenkin jokaisen kohteen kohdalla on tärkeää tehdä huolellinen kustannusarvio ja vertailla eri vaihtoehtoja. Pyydä Limino maksuttomalle arviokäynnille.