Skip to main content

LVI-Limino Oy:n viemärin sukitus on tarkasti suunniteltu ja toteutettu putkiremontti

Viemärin sukitus soveltuu menetelmänä niin valurauta-, betoni-, kuin muoviputkille. Tätä viemärin sukitus menetelmää käytämme aina omakotitaloista pienkerrostaloihin. Viemärin sukitus tarkoittaa sitä, että vanhan viemäriputken sisään puhalletaan paineilman avulla epoksilla kyllästetty huopasukka. Kovettuessaan sukka muodostaa kestävän, saumattoman ja itseään kantavan rakenteen. Viemärin sukitus korjaa varmuudella vanhan putkiston halkeamat ja reiät. Viemärin sukitus uudistaa viemärisi, sillä sukittamalla korjatun viemärin todennettu käyttöikä on 50 vuotta, mikä vastaa uuden viemäriputkiston käyttöikää. Putkiremontti sukittamalla tekee piikkauksen ja rakenteiden avaamisen tarpeettomaksi.

Sukitettu viemäri kestää testatusti värähtelyä, tärinää sekä erilaisia happoja. Sukitetusta viemäristä tulee viemärikaasuja sekä syöpymistä kestävä. Käytämme putkiremontti kohteissamme vain laadukkaimpia materiaaleja sekä työkaluja, jotka takaavat parhaan ja vuosikymmeniä kestävän lopputuloksen.

Sukittamisen edut:

  • Ei vaadi purkutöitä
  • Nopea asennus
  • Kustannustehokas
  • Ei erillisiä asumisjärjestelyjä
  • 50 vuoden käyttöikä

Betoniviemäri 1940-1959

Suomeen ensimmäiset omakotitalo viemäröinnit rakennettiin 1940-luvulla. Tällöin viemärin materiaalina käytettiin betonia. Betoniviemärit olivat käytössä aina 1950-luvun loppuun asti. Betoniviemärin korroosionkestävyys perustuu sisäpinnan hyvin tiiviiseen rakenteeseen, korkealaatuisen betonin käyttöön sekä putkiston tehokkaaseen tuuletukseen.

Ulkoiset tekijät, kuten puun tai pensaiden juuret sekä pohjavesien virtaukset vahingoittavat betoniviemäriä ulkopuolelta. Pahimmillaan juuret kasvavat betonin läpi. Tämän seurauksena viemärin katto murtuu tukkien viemärin virtauksen kokonaan.

  • Tekninen käyttöikä 45-50 vuotta

Betoniviemärin sukitus

Betoniviemärit on suositeltavaa sukittaa, koska niiden tekninen käyttöikä on ylitetty monissa tapauksissa jo yli kymmenellä vuodella. Viemärin sukitus hankaloituu jatkuvasti betonin heikentyessä vuosi vuodelta. Sukitus estää juurien pääsyn viemärin sisään. Sukitetun viemärin luja rakenne ei ole altis routa vahingoille.

Valurautaviemäri 1950-1969

1960-luvun uudisrakentamisessa betoni viemäröinti sai siirtyä valurautaviemärin tullessa markkinoille. Valurautaisen viemärin kestävyyteen ja käyttöikään vaikuttavat monet tekijät. Putkea heikentäviä tekijöitä ovat veden laatu, suuret lämpötilaerot, heikko tuuletus, kemiallinen korroosio, vanheneminen, mikrobit ja mekaaniset rasitukset. Valurautaisessa viemärissä vauriot ovat tyypillisesti syöpymiä ja murtumia.

  • Tekninen käyttöikä 45-50 vuotta

Valurautaviemärin sukitus

Usein viemäriverkon huonokuntoisin valurautaputki löytyy keittiöstä. Vanhentunut valurautaviemärin sisäpinta ei ole enää liukas, joten viemäri kerää rasvaa ja kuonaa. Viemäri tukkeutuu ja virtauksen heikentyessä jätevesi jää putkeen seisomaan. Tämä jatkuva rasitus syövyttää putkea paikallisesti hyvinkin voimakkaasti. Tällöin aletaan olla hyvin lähellä tilannetta, että viemäri alkaa vuotaa. Mekaaninen puhdistus hankaloituu viemäriputken heikentymisestä johtuen. Viemärin kunto kannattaa tarkistuttaa 45-50 vuoden ikäisenä ja teettää viemäriremontti sukittamalla ennen kuin on liian myöhäistä.

Muoviviemärit

Ensimmäiset muoviputket saapuivat markkinoille 1960-luvun lopulla, mutta yleistyivät vasta 70-luvulla. Helpon asennettavuuden, hinnan sekä oletetun kestävyyden vuoksi niistä tulikin nopeasti vallitseva viemärimateriaali.

Muoviviemäreistä kaksi ensimmäistä muovilaatua tarvitsevat sukitusta:

Vaaleanharmaa PVC-muoviputki 1970-1975

Helposti tunnistettavissa värinsä ansiosta, alkuun hyvin elastinen ja kestävä muovilaatu. Ajan myötä PVC-putket lasittuvat ja ovat erittäin hauraita, joten niiden iskunkestävyys on erittäin huono. Syynä tähän on muovissa käytettyjen pehmittimien haihtuminen.

Oranssi muoviputki 1970-1980

Erityisesti kuuma vesi aiheutti ongelmia ensimmäisten PVC-putkien kanssa, jonka seurauksena Uponal HT -putkistot tulivat markkinoille vuonna 1976. Tämä putkilaatu kestää paremmin varsinkin talvisten ilmasto-olosuhteiden sekä kuuman veden aiheuttamaa lämpötilan vaihtelua.

Muoviputkien hajoaminen tapahtuu joko halkeamalla tai saumojen avautumisella

Halkeaminen:

Putkeen voi tulla nopeastikin pitkittäishalkeama. Syynä lämpötilan vaihteluista aiheutuva ”lämpötilaisku” viemäriin. Verrattavissa kiven iskeytymiseen tuulilasiin.

Saumojen avautuminen:

Huonon asennuksen seurauksena putken saumassa oleva tiiviste voi siirtyä paikoiltaan viemäriputken sisäpuolella. Tiivisteen irrottua ei viemäri ole enää vesitiivis. Tämä mahdollistaa veden vuotamisen rakenteisiin. Pahimmillaan putket irtoavat toisistaan kokonaan.

Mikäli talossasi on muoviviemärit ja asuntoon tulee viemärin hajua on se ehdottomasti merkki siitä, että jotain on pielessä. Tarkistuta viemärisi viipymättä.

Mietityttääkö sinua talosi viemärin kunto? Onko putkiremontti ajankohtainen? Viemärin sukitus hinta – kuinka paljon se maksaa? Helpoin tapa saada näihin selvyys on tilata maksuton viemärin kuvaus. Tilaa asiantuntijamme paikalle, niin selvitetään viemärin kunto erikoiskameralla.

Kun talon putkistot on hoidettu asianmukaisesti, on asunto helpompi ja turvallisempi myydä ja asunnon arvo voi laadukkaan viemäriremontin myötä nousta.

Täytä sukituksen hintalaskuri, niin saat hinta-arvion.

Kun viemärin sukitus tai putkiremontti on ajankohtainen, ota meihin yhteyttä.