Skip to main content

Tiesitkö, että väärin asennettu viemäri voi lyhentää sen käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla? Vääränlaiset kuormitukset tukkivat putket nopeasti ja lyhentävät niiden toiminta aikaa merkittävästi. Yleisimmät syyt putkiston tukkeutumiseen ovat ruoan jämät, rasva ja talouspaperi. Lisää syitä löydät alta.

Virheellinen asennus voi lyhentää käyttöikää jopa 50 vuodella

Väärin asennettu viemäriputkisto voi lyhentää sen käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla. Viemärit on suunniteltu kestämään pitkään, mutta väärällä asennuksella putken käyttöikä saattaa jäädä vain puoleen odotetusta elinkaaresta. Varsinkin vanhoissa taloissa tähän törmää usein. Vaikka sukituksen hinta onkin merkittävästi putkiremonttia edullisempi, on sekin kulu.

Vääränlainen kuormitus tukkii viemärin nopeasti

Yleisin syy putkistojen tukkeutumiseen on vääränlainen kuormitus. Se aiheuttaa huuhteluvesien liian nopean virtauksen, minkä seurauksena kiinteät aineet eivät ehdi painua putken pohjalle vaan jäävät helposti tukkimaan viemärin. Kiinteitä aineita ovat esimerkiksi ruoan jämät ja talouspaperi.

Yleisimmät syyt putkistojen tukkeutumiseen

Lisäksi viemärin tukkeutumista voivat aiheuttaa esimerkiksi vääränlaiset kaivot, huonolaatuinen materiaali ja liian jyrkät putken kaltevuuskulmat. Myös huolimaton asennus voi olla syynä ongelmiin: jos esimerkiksi viemäriputken asennuksessa ei ole pidetty tarpeeksi tiukkaa linjaa, seurauksena saattaa olla putken liian nopeat mutkat – ja sitä kautta tukokset.