Skip to main content

Viemärin sukitus on nopea ja edullinen menetelmä rivitaloyhtiöiden viemäriremonttiin. Sukituksessa uusi pinnoite asennetaan vanhan putken sisään, jolloin rakenteita ei tarvitse rikkoa eikä yhtiön viemäriremonttia tehdä kuukausien ajan. Rivitaloissa viemärin sukitus onnistuu myös silloin, kun taloyhtiöllä ei ole varaa laajamittaiseen remonttiin. Viemärin sukitus säästää sekä aikaa että rahaa – ja parantaa asumismukavuutta huomattavasti.

Viemärin sukitus rivitalossa on nopea ja edullinen menetelmä

Rivitalon viemäreiden uusiminen perinteisellä uusimiemenetelmällä on kallis ja työläs operaatio. Vanhat putket kaivetaan esiin, minkä jälkeen ne korvataan uusilla putkilla. Tämän jälkeen maat täytetään takaisin paikoilleen ja rakenteet rakennetaan uusiksi, mikä tekee remontista erittäin työlään. Viemärin sukitus on rivitaloyhtiöissä kuitenkin huomattavasti helpompi vaihtoehto. Sukitusmenetelmää käyttämällä vanhoja viemäreitä ei tarvitse purkaa lainkaan, vaan ne pinnoitetaan sisältä pinnoitesukalal.

Miten viemärin sukitus rivitalossa tehdään?

  • Viemärin sukitus onnistuu nopeasti ja helposti, kun remontti tehdään kokeneen putkiremonttifirman toimesta. Sukituksen yhteydessä taloyhtiössä käydään läpi viemäreiden kuntoon vaikuttavia asioita. Kartoitamme myös muut mahdolliset ongelmat, jotka voivat aiheuttaa tulevaisuudessa haittaa.
  • Taloyhtiön edustajien kanssa sovitaan remontin aikataulusta ja siitä, miten asukkaille tiedotetaan remontista.
  • Ennen töiden aloittamista suoritetaan alkutilannekuvaus viemäristöstä.
  • Viemäreistä poistetaan kaikki vesi ja kosteus paineilmalla
  • Puhdistaminen: Viemäreihin ruiskutetaan puhdistusainetta, jonka annetaan vaikuttaa riittävän kauan ennen huuhtelua.
  • Sukitus: Vanhan viemärin sisälle luodaan uusi pinnoite sukittamalla. Menetelmää valittaessa huomioidaan kohteen erityispiirteet sekä taloyhtiön tarpeet.

Viemärin sukitus rivitalossa säästää rahaa

Sukitusmenetelmää käyttämällä vanhoja viemäreitä ei tarvitse purkaa lainkaan, vaan ne pinnoitetaan sisältä. Sukituksen hinta onkin paljon edullisempi verrattuna normaaliin viemäriremonttiin. Putken pinnoittaminen vanhan viemärin sisään maksaa huomattavasti vähemmän kuin koko talon viemäreiden uusiminen. Rivitalon asukkaat voivat siis säästää merkittäviä summia valitsemalla sukituksen perinteisen remontoinnin sijaan.

Rivitalon viemäreiden pinnoitus parantaa asumismukavuutta

Paitsi että viemärin sukitus rivitalossa on nopea ja vaivaton tapa kunnostaa vanhat viemäriputket, se aiheuttaa myös huimasti vähemmän haittaa asukkaille. Sukituksen jälkeen putkisto toimii taas vuosikymmeniä. Sukituksessa uusi pinnoite asennetaan vanhan putken sisään, jolloin rakenteita ei tarvitse rikkoa eikä koko talon viemäriremonttia tehdä kuukausien ajan. Ei siis enää pitkiä evakkoretkiä remontin ajaksi.